Vodice

Vodice se nalaze 12 km sjevero-zapadno od Šibenika, uz samu obalu u širokom zaljevu. Na magistralnoj su prometnici. Vodice se prvi put spominju 1402. godine. Gradić se razvio upravo na ovom mjestu radi bogatih izvora pitke vode, po kojima je i dobio ime. Grad ima 7 hotela – Orion, Vile Matilde, Olympia, Imperial, Plavi Jadran, Kristina, Punta , 2 marine – ACI Marina Vodice, Marina Tribunj, 6 spomenika kulture i 4 arheološka nalazišta. Grad ima oko 10.000 stanovnika, a tijekom turističke sezone u njemu dnevno boravi više od 50.000 ljudi.

Plava plaža je uređeno i potpuno opremljeno gradsko kupalište. Ljubitelji mora i sunca mogu birati između plaža koje nude bogat sportski i zabavni program, a oni koji su željni mira i osame mogu iznajmljenom barkom ili brodskom prugom do obližnjih otoka

U mjestu su tri teniska kompleksa, nogometno igralište, igrališta za košarku i odbojku. Postoje škole ronjenja, jedrenja na dasci, a organizira se i podvodni fotosafari. Postoje organizirani izleti. Bogat kulturno-umjetnički život samo su dio raznovrsne ponude. Vodice su i noću i danju uzbudljive, kao malo koji grad na Jadranu.

Duhom bogate, uvijek nude nešto novo i nesvakidašnje. Plijene “ono nečim”, što vam nitko ne može pokazati ni dočarati.